Asaa Friplejehjem byder de første beboere velkommen

Onsdag d. 1. februar slår Asaa Friplejehjem dørene op for de første beboere, som skal have deres kommende hjem på Vodbindervej i Asaa – og deres pårørende.

Åbningen af friplejehjemmet er resultatet af en lang proces, som hele vejen er fulgt af lokalbefolkningen i Asaa med stor interesse. Der har været en meget stor opbakning til projektet fra lokalbefolkningen, og når man på plejehjemmet ser tilbage i det endnu tynde fotoalbum, viser fremmødet ved rejsegildet den store interesse som har været under hele byggeriet.

Nu passeres så målstregen, og Malene Jensen som er konstitueret forstander og de nye medarbejdere har i hele januar måned forberedt indflytningsdagen for de første 9 beboere. Der er udpeget kontaktpersoner, som har været på besøg hos de kommende beboere. Vi har gennemgået de forventninger og praktiske forhold, som der altid vil være, når man skal flytte til et nyt sted. Vi har mødt forventningsfulde beboere og ikke mindst pårørende.

Vi har skabt rammerne på plejehjemmet, så at vores beboere møder hjemlighed og omsorg. De enkelte beboere skal føle at det er deres hjem, og at de stadigvæk kan gøre sig nyttige lige meget hvilken indsats de leverer. Vi vil gerne se det hele menneske og tage hensyn til den livshistorie, den enkelte har med sig – og vi ønsker, at den enkelte beboer fortsat ser ”små glimt af livet”.

Januar måned bød også på overraskelser fra Broderloge nr. 64 Julius Meyer i Frederikshavn, som donerede 20.000 kr. til et el-klaver. Vi var meget stolte over dette, og er nu sikre på at musikken vil give os stjernestunder sammen med vores beboere.

Asaa Friplejehjem har i alt 30 lejligheder. Det meget normalt, at en tredjedel af pladserne er optaget på åbningsdagen. Det er også erfaringen, at der hurtigt følger flere efter, som ønsker friplejehjemmet som deres bosted, når de skal vælge hvilket plejehjem de skal benytte, efter at visitationen i deres hjemkommune er gennemført.

Vi håber, at byen vil vise sig med flag og medleven på åbningsdagen, og være med til at markere at det er en særlig og historisk dag for byen. Senere vil der vil blive bud efter frivillige kræfter, og generelt ønsker vi at byens borgere vil gøre brug af friplejehjemmet som samlingssted i mange forskellige sammenhænge.

Vi har fået et flot byggeri som vi er stolte af –blandt andet med et stort samlingslokale. Her vil vi også indbyde de borgere som naturligt falder inden for det vi kalder gruppen af ældre. Og sammen med husets beboere tror vi der i fremtiden vil blive rigtig mange og uforglemmelige oplevelser vi kan nyde sammen i disse lokaler. Der vil efter åbningen blive afholdt et åbent hus-arrangement, så alle interesserede kan komme indenfor og se de nye og beboede lokaler.

Når vi er godt i gang og beboerne er flyttet ind, kan pårørende til beboere på friplejehjemmet og lokalsamfundet forvente en indbydelse til informationsmøde om frivillige i starten af marts. Vi ønsker nemlig at inddrage frivillige kræfter i hjemmets dagligdag.  Det håber vi meget, at der vil være opbakning til – invitation følger. 


EN HOLDNING TIL OMSORG

Lydhør omsorg med nærvær og varme - altid med afsæt i det enkelte menneske, dig som beboer, dit liv, dine ønsker og behov.